H. Piersonstraat 23
6671 CK Zetten

Tel. 0488 - 45 15 69
E-mail info@lvbueren.nl

Groep 1 - 4

Welkom op de website van de onderbouw, groep 1 t/m 4. Hieronder vindt u de laatste nieuwtjes, foto's en filmpjes met betrekking tot deze groepen.

Kabouterpad groep 1-2

Wat een prachtig, zonnige herfstochtend op donderdag 12 oktober! Uitgelezen
weer voor een kabouterpad!
Opeens zijn alledaagse dingen bijzonder: slakken die uit hun huisje kruipen
terwijl ze op je hand zitten, kriebelbeestjes verstopt onder een stenen
muurtje, allerlei kleuren herfstbladeren, boompjes verwisselen....
Alle begeleidende (groot)ouders: heel hartelijk bedankt! Zonder jullie
hadden we deze prachtige ochtend gemist!

Opa's en oma's op bezoek in groep 1-2

Wat was het leuk, zoveel opa's  en oma's op school! Ook best wel spannend!
Op een fotofilmpje konden ze in de Meent zien hoe we spelen en werken in de
kleutergroepen en daarna namen ze een kijkje in de klas. De kleuters hebben ervan genoten en zo te zien de opa's en oma's ook!

De Gruffalo

De kleuters werken in de Kinderboekenweek over de Gruffalo.

Nieuwsbrieven groep 1-2

Twee deze twee nieuwsbrieven leest u meer over de thema's in groep 1-2. In de brief van 21 september staat wat over het thema 'Post', de letter K die in het zonnetje staat en de cijfers 3 en 4. In de nieuwsbrief van 5 oktober leest u over het nieuwe thema 'de Gruffalo', de letter G en het cijfer 5 staan centraal. Verder zijn de kleuters bezig met rijmen en gaan ze binnenkort op Kabouterpad!

Maandsluiting groep 1 tot en met 4

Tijdens onze maandsluiting liet elke groep iets zien van wat ze geleerd hebben in de afgelopen week. Groep 4 liet ons twee swingende raps horen waardoor de kinderen de weet-woorden bij spelling makkelijker kunnen onthouden: de au-rap en de ei-rap. Groep 1-2 had liedjes geleerd bij het nieuwe thema over post. Kinderen uit groep 3 lazen een stukje zelfgeschreven tekst voor en een kort verhaaltje uit een boekje.

Staal Spelling in groep 4

Na Veilig Leren Lezen in groep 3 gaan de kinderen in groep 4 voor het eerst aan de slag met de methode Staal. Staal Spelling geeft de kinderen veel houvast bij het leren van spelling en de resultaten zijn heel goed.

Nieuws uit groep 1-2

In groep 1-2 verwelkomen we een aantal nieuwe leerlingen. Gezellig! In deze nieuwsbrief uit de groep leest u hoe we het nieuwe jaar weer goed starten met elkaar leren kennen, reken- en taalactiviteiten, gym en voorbereidingen voor de Kanjerdag op 20 september.

Schoolreisje groep 1-2

We hadden een geweldige dag in de speeltuin. Heerlijk weer, niet te warm en niet te koud. We waren de enige school, dus de kinderen hadden alle ruimte!
De grote variatie aan speeltoestellen zorgde voor eindeloos plezier, de hele
dag door. In de bus was het op de terugweg aanmerkelijk rustiger dan op de heenweg. Wat waren de kinderen moe....en voldaan.
Alle begeleidende ouders, heel hartelijk bedankt voor alle goede zorgen!

Bezoek aan de Kunstuitleen in Zetten

De kinderen van groep 1-2 hebben genoten van het bezoek aan 'Galerie de Sleedoorn'! Drie kunstenaars wachtten hen op en vertelden heel grappig over de manieren waarop je een schilderij of beeld kunt maken. Sommige schilderijen in de galerie waren zelfs gemaakt met een wc-borstel of een mop!

Nieuwsbrief groep 1-2

We werken heel hard aan het schoolproject over Kunst in groep 1-2. In deze nieuwsbrief leest u dat we bijvoorbeeld een echte kunstschilder op bezoek hebben gehad, dat we zelf kunstwerken maken en dat we ook prentenboeken over kunst lezen. Verder leest u waar groep 2 aan werkt op maandagmiddag en tot wanneer u zich nog aan kunt melden voor de avondvierdaagse.

Nieuwsbrief groep 1-2

Lente en Pasen is nog even ons thema, daarover leest u in deze nieuwsbrief van groep 1-2. Ook vindt u hier meer informatie over de Koningsspelen (die we dit jaar extra vroeg vieren), over het project Kunst waar we aan gaan werken en over de letter van de week 'u' en 'uu'.

Paasviering in groep 1-4

Op woensdag 12 april vierden we samen Pasen in groep 1 tot en met 4. We begonnen de dag samen in de Meent. Juf Wille las het paasverhaal uit Trefwoord voor en we zongen samen het lied "Opstaan is een mooi begin".

Nieuwsbrieven groep 1-2

Het is weer lente! In deze nieuwsbrieven leest u meer over ons nieuwe thema Lente en Pasen, over de Palmpasenoptocht, over de letter van de week "oo" en dat we oefenen met turven en het lezen van een dobbelsteen. Belangrijk voor u is ook dat de 10-minuten avonden van groep 1-2 verzet zijn naar 19 en 21 juni.

Hier vindt u de nieuwsbrief van groep 1-2A en dit is de nieuwsbrief van groep 1-2B.

Nieuwsbrieven groep 1-2

In deze nieuwsbrieven leest u meer over het hoogtepunt van ons thema Ridders en Kastelen: het bezoek van Ridder Hendrik aan onze kleutergroepen. Hij vertelde spannende verhalen over hoe het er aan toe ging in een kasteel. De kinderen zaten op het puntje van hun stoel!
Verder leest u meer over de week van de lentekriebels en de letter van de week.

Hier vindt u de nieuwsbrief van groep 1-2A en dit is de nieuwsbrief van groep 1-2B.

Voorstelling "de Liedjeskist" voor groep 3-4

Op donderdag 23 maart gingen ook groep 3 en 4 kijken en luisteren naar de voorstelling "De Liedjeskist" van Troef. Het duo speelden 8 mooie en soms spannende liedjes en de kinderen mochten meedoen!

[12 3  >>