H. Piersonstraat 23
6671 CK Zetten

Tel. 0488 - 45 15 69
E-mail [email protected]

Groep 1 - 4

Welkom op de website van de onderbouw, groep 1 t/m 4. Hieronder vindt u de laatste nieuwtjes, foto's en filmpjes met betrekking tot deze groepen.

Sint in groep 3 en 4

Sint bracht ook een bezoek aan de groepen 3 en 4.

Sint bij de peuters en kleuters

Nadat Sint in het kleine rode Fiatje was aangekomen maakte hij zijn opwachting in het speellokaal.

Bewegend rekenen in groep 2

Bij bewegend rekenen maken de kinderen uit groep 2 een getallenlijn. Ze overleggen samen: "waar moet ik nou staan? Ik heb de 7..".

Rekenen en rekenpuzzels in groep 3

In groep 3 wordt hard gewerkt aan rekenen. Met een leuke rekenpuzzel wordt het nog spannender. Alle sommetjes waar 4 uitkomt, kleur je groen. Rekenen maar!

Groep 4 maakt pietjes voor de Sint

Er wordt druk geknutseld in groep 4. Al die strookjes, als het goed is wordt het een piet maar dat is nog best lastig!

Nieuws uit groep 1-2

In groep 1-2 werken we met het thema Sprookjes, u leest er over in deze nieuwsbrief. Er worden sprookjes voorgelezen, nagespeeld en er wordt geknutseld over sprookjes. Het getal van de week is natuurlijk 7. Verder oefenen de kinderen met zelf ritsen, veters en knopen vastmaken.

Nieuws uit groep 1-2

De kleuters zijn volop bezig met het thema herfst. In deze nieuwsbrief leest u hier meer over: het kabouterpad, herfstliedjes, de letter 'h' van herfst en het cijfer van de week is 8 omdat een spin 8 poten heeft. Het nieuwe thema wordt 'sprookjes' en daar gaan de kinderen vast ook weer heel erg van genieten!

Kabouterpad groep 1-2

Wat een prachtig, zonnige herfstochtend op donderdag 12 oktober! Uitgelezen
weer voor een kabouterpad!
Opeens zijn alledaagse dingen bijzonder: slakken die uit hun huisje kruipen
terwijl ze op je hand zitten, kriebelbeestjes verstopt onder een stenen
muurtje, allerlei kleuren herfstbladeren, boompjes verwisselen....
Alle begeleidende (groot)ouders: heel hartelijk bedankt! Zonder jullie
hadden we deze prachtige ochtend gemist!

Opa's en oma's op bezoek in groep 1-2

Wat was het leuk, zoveel opa's  en oma's op school! Ook best wel spannend!
Op een fotofilmpje konden ze in de Meent zien hoe we spelen en werken in de
kleutergroepen en daarna namen ze een kijkje in de klas. De kleuters hebben ervan genoten en zo te zien de opa's en oma's ook!

De Gruffalo

De kleuters werken in de Kinderboekenweek over de Gruffalo.

Nieuwsbrieven groep 1-2

Twee deze twee nieuwsbrieven leest u meer over de thema's in groep 1-2. In de brief van 21 september staat wat over het thema 'Post', de letter K die in het zonnetje staat en de cijfers 3 en 4. In de nieuwsbrief van 5 oktober leest u over het nieuwe thema 'de Gruffalo', de letter G en het cijfer 5 staan centraal. Verder zijn de kleuters bezig met rijmen en gaan ze binnenkort op Kabouterpad!

Maandsluiting groep 1 tot en met 4

Tijdens onze maandsluiting liet elke groep iets zien van wat ze geleerd hebben in de afgelopen week. Groep 4 liet ons twee swingende raps horen waardoor de kinderen de weet-woorden bij spelling makkelijker kunnen onthouden: de au-rap en de ei-rap. Groep 1-2 had liedjes geleerd bij het nieuwe thema over post. Kinderen uit groep 3 lazen een stukje zelfgeschreven tekst voor en een kort verhaaltje uit een boekje.

Staal Spelling in groep 4

Na Veilig Leren Lezen in groep 3 gaan de kinderen in groep 4 voor het eerst aan de slag met de methode Staal. Staal Spelling geeft de kinderen veel houvast bij het leren van spelling en de resultaten zijn heel goed.

Nieuws uit groep 1-2

In groep 1-2 verwelkomen we een aantal nieuwe leerlingen. Gezellig! In deze nieuwsbrief uit de groep leest u hoe we het nieuwe jaar weer goed starten met elkaar leren kennen, reken- en taalactiviteiten, gym en voorbereidingen voor de Kanjerdag op 20 september.

Schoolreisje groep 1-2

We hadden een geweldige dag in de speeltuin. Heerlijk weer, niet te warm en niet te koud. We waren de enige school, dus de kinderen hadden alle ruimte!
De grote variatie aan speeltoestellen zorgde voor eindeloos plezier, de hele
dag door. In de bus was het op de terugweg aanmerkelijk rustiger dan op de heenweg. Wat waren de kinderen moe....en voldaan.
Alle begeleidende ouders, heel hartelijk bedankt voor alle goede zorgen!

[12 3  >>