En wat gebeurt er in groep 8?

Laatst aangepast op 19 december 2017

Er wordt natuurlijk hard gewerkt om de puntjes op de i te zetten. Taal, lezen, spelling, rekenen; kanjertraining, muziek, knutselen, Engels en ga zo maar door. 

Dit schooljaar zijn we begonnen met Blink, een nieuwe methode waarin geschiedenis, aardrijkskunde, natuur en techniek met elkaar verweven zijn. De kinderen doen binnen deze methode veel onderzoek en komen zo tot mooie ontdekkingen. Zo worden er bijvoorbeeld regelmatig proefjes gedaan. Elk blok van Blink eindigt met een soort van presentatie waarin de kinderen presenteren wat ze in hun onderzoek geleerd hebben. Dit natuurlijk gekoppeld aan de verschillende vakken.

Sinds dit schooljaar gymmen we in de gymzaal van het HPC, de ‘Mammoet’. De kinderen hebben dan les van leerlingen van de sportklas en hun docenten. De gymlessen zijn erg uitdagend en steeds verschillend.

De maand december is altijd een drukke maand met veel leuke bezigheden. Naast de ‘gewone’ lessen was er ruimte voor de Sinterklaasviering, wat hadden de kinderen goed hun best gedaan met het maken van de verschillende surprises. Ook hadden de kinderen mooie gedichten voor elkaar gemaakt. 

Nadat het Sinterklaasfeest afgelopen was, stond kerst alweer voor de deur. De kinderen hebben hard gewerkt aan kerststerren voor de Vluchtheuvelkerk en aan knutsels voor de kerstmarkt.